achtergrond Stephy Brackel

Stephy Brackel

Ik ben een haptotherapeut met een hartstocht voor de vitaliteit en de veerkracht van de mens. Mijn cliënten omschrijven mij als een betrokken en veilige partner, een onbevooroordeelde luisteraar en een nuchtere doener. Je weet bij mij waar je aan toe bent en tegelijkertijd daag ik je uit om samen met me een stap vooruit te zetten.

Stephy Brackel - haptotherapeut in Eindhoven

Ik ben geboren in 1954 en ben mijn carričre begonnen als lerares lichamelijke opvoeding en fysiotherapeute. Ik ontdekte steeds meer dat voor mij de essentie ligt in de beleving van bewegen. Mijn opleiding in Doorn tot haptotherapeut gaf me inzicht in die tot dan toe ontbrekende schakel. Door deze ontwikkeling kon ik mijn gevoeligheid voor de interactie tussen voelen en denken versterken.

Sinds 2002 heb ik mijn eigen praktijk, waar ik mijn cliënten help weer in contact te komen met hun oorspronkelijke vitaliteit en levenskracht. Ik maakt deel uit van het samenwerkingsverband 'Eerstelijns Gezondheidscentrum De Pastorie', een groep zorgverleners van diverse disciplines rond de huisartsenpraktijk in De Pastorie in Eindhoven. Samenwerking met andere hulpverleners is dus een mogelijkheid waar ik graag gebruik van maak.

Mijn visie op de veerkracht van de mens staat in de behandeling centraal. Veel mensen projecteren hun gedachten op hun gevoelens, ze dčnken dat ze voélen. Dat gaat vanzelf schuren. Het voelen moet nooit in dienst staan van het denken, er moet overeenstemming zijn tussen wat je lichamelijk voelt en wat je hoofd je vertelt. Dat is de ambitie die ik met je afspreek in het proces van behandeling.

Sinds een aantal jaren ben ik mij op persoonlijk vlak aan het verdiepen in mindfulness, meditatie en zen. Ik heb ervaren dat de betrokken en geconcentreerde aandacht op lichaam, gevoelens en gedachten, die daarbij beoefend wordt, mij veel rust, inzicht en verdieping geeft. Het heeft veel raakvlakken met de haptonomische benadering, die immers ook uitgaat van betrokken aandacht in het hier en nu. Het heeft ook geresulteerd in het volgen van een opleiding ‘mindfulness voor professionals’ bij Edel Maex. Het doel hiervan is vooral de mindfulness-technieken te integreren in het individuele contact binnen therapie. Naast deze integratie binnen de sessie, zal ik ook korte mindfulness en haptonomie workshops gaan aanbieden.

www.oplijn.nl
www.oplijn.nl